BENVINGUTS!

Hola a tots i a totes!

Això que esteu veient ara mateixa és el nostre propi blog. Es tracta d'una espècie de quadern on anotarem i practicarem tot allò que hem après durant el curs a la classe de ciències naturals: la nostra eixida a la granja, l'evolució dels cucs de seda que estem criant al nostre laboratori, els ecosistemes, les forces...

En aquest blog podeu anotar i pujar tota la informació que considereu adequada així com les vostres opinions personals. 

És molt fàcil d'utilitzar i molt divertit així que ànim i feu-se vertaders bloggers!


Salutacions.
La mestra.

L'ESTRUCTURA DELS ÉSSERS VIUS

Ja hem vist quins són els éssers vius i els tipus que hi ha però encara no hem dit res de com estàn (i estem) formats. Així que anem a observar la nostra composició i, després, haureu de fer una maqueta dels diferents elements que ens conformen.







LES PLANTES

Abans de començar a treballar els diferents tipus de plantes en la nostra aula, cerca imatges sobre elles en diferents revistes i intenta fer una classificació inicial


                                                                      EXEMPLE


                                     


Ací podeu practicar i conèixer un poc més sobre les plantes.

http://www.rjb.csic.es/jardinbotanico/ficheros/documentos/multimedia/clasificacionvegetal/





En aquest nou apartat penjarem els videos que heu fet sobre la fotosintesi per a que companys i pares disfruten del vostre treball.




LES RELACIONS D'ALIMENTACIÓ

Observeu atentament aquest video per a, després, comentar-ho entre tots.


 


 Mitjaçant la lectura d'aquest conte, heu de classificar els animals que en ell apareixen segons el seu tipus d'alimentació i crear totes les cadenes trófiques posibles (no fa falta que en una cadena apareixen tots els animals que sorgixen al conte, però si que han d'apareixer almenys una vegada en alguna de les cadenes que elaboreu).

 

L'EIXIDA A LA GRANJA

Segur que heu disfrutat moltíssim de la visita a la granja i, sobre tot, heu avançat un pas més en la nostra tasca de ser científics.

Ara ha arribat el moment que aporteu els vostres coneixements al blog, així que vos anime a que, per grups de dos o tres persones, pugeu la informació sobre els animals que més vos han agradat així com la vostra opinió sobre l'eixida.

Anima't i escriu tot allò que consideres important!





ELS CUCS DE SEDA


Observa atentament aquest vídeo sobre els cucs de seda que t'ajudarà a entendre molt millor com creixen aquestos animals i com realitzen les seues funcions vitals.






Ara que ja has vist com creixen aquestos animals tan especials, anem a vore el seu cicle de la vida a través d'una imatge.




Es el teu torn de comentar tot allò que consideres oportú així com les característiques dels teus propis cucs de seda que estàs criant al laboratori.


EL CONTE DE GUILLEM

Guillem va a contar-nos un dels seus descobriments, i es que s'ha adonat que els éssers humans es diferèncien en moltes coses dels altres éssers vius. LLig en calma i atent a tot allò que ha descobert!

EL NOSTRE COS: OSSOS I MÚSCULS

KAHOOT 

Preparats per a aprendre noves coses sobre el nostre cos? Clicka en l'enllaç i totes les respostes correctes anotales en el teu quadern científic. A jugar!


https://play.kahoot.it/#/?quizId=ba6f5dd1-2f67-46e3-8057-249cba8399c







  ACTIVITAT 1 CONEIXEM EL NOSTRE COS ACTIVITAT 2 HÀBITS SALUDABLES

ELS CINC SENTITS

Sou bons detectius? Anem a veure-ho posant-vos a prova. 
Para molta atenció i seguix bé les instruccions perquè començaren a aprendre noves coses fonamentals per a entrar o no en el cos de detectius. 

Heu de passar totes les proves que vos fique la mestra, en l'orde que ací es marca i al final comentàreu que heu aprés i veurem si podeu o no aprovar les dures proves de detectius. 

Prova 1. Quins sabors hi ha? 
Prova 2. A què olora?
Prova 3. Quins colors i lletres veieu?
Prova 4. Quin objecte esteu tocant? 
Prova 5. Quin so escolteu? Agut? Greu? 



Molta sort aprenents!

LA FUNCIÓ DE NUTRICIÓ I RESPIRACIÓ

L'ANIVERSARI DE VIVI


Para molta atenció a a aquest video ja que gràcies a ell podràs aprendre com funciona el teu cos:







Ara que ja has aprés noves coses, contesta a les següents qüestions que et propose:



LA REPRODUCCIÓ HUMANA

Ara que ja coneixes els órgans sexuals masculins i femenins, anem a observar com es desenvolupa la fecundació en els éssers humans.
Quan acabes, agafa el nostre quadern científic i fica en pràctica els conceixements que has aprés.


                          



LA MATÈRIA

Anem a conèixer durant aquest tema què és la matèria, les seues propietats i com influïx en els diferents objectes. Però abans hem d'observar que coneixeu sobre aquest tema, per tant, contesteu al següent qüestionari.
Para molta atenció i pensa bé les teues respostes.